Sposób przygotowania

Drożdże rozpuścić w letnim mleku z cukrem. Całość dodać do mąki ,wbić jajka dodać szczyptę soli oraz pół kieliszka wódki. Zagnieść ciasto i odstawić do wyrośnięcia.W rondelku roztopić smalec można dodać trochę oleju jeżeli ktoś chce. Z ciasta wykrawamy szklanką kółka, wrzucamy na rozgrzany tłuszcz i smażymy z obu stron. Po usmażeniu napełniamy za pomocą szprycy do tortów nutellą. Można w ten sposób nadziewać je także dżemem, marmoladą czy też ugotowanym budyniem.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    edita15

    jeden dla mnie zamawiam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    SYLKA

    akurat na dzisiaj

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !