Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PODUSZECZKA WENUS

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 1 KG
rodzynki 100 gram
masło 1 kostka
jajko 3 szt
cukier 1 szklanka
mąka 2 szklanki
sok z cytryny 1 szt
Biszkopty 1 op.

Przepis i sposób przygotowania na: PODUSZECZKA WENUS

Zagnieść ciasto z mąki, 0.5 szklanki cukru, 2 jajek i 3/4 kostki masła. Uformować kulę poczym włożyć do lodówki na 2 godziny. Jabłka pokroić, następnie polać sokiem z cytryny. dodać rodzynki posypać resztą cukru i odstawić na godzinę. Rozwałkować ciasto i włożyć 3/4 do prostokątnej formy, na ok. 2cm. poniżej krawędzi. Na ciasto ułożyć biszkopty i jabłka. Całość zalać roztopionym masłem. Na wierzch położyć resztę ciasta. Wierzch polać roztrzepanym jajkiem. Piec przez ok. 1 godzinę w temperaturze 185 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 16.09.2010 17:04
musi byc dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak