Sposób przygotowania

Szpinak rozmrażamy.
Przesmażamy go na odrobinie skrojonej w kostkę cebuli i posiekanym czosnku.
Doprawiamy do smaku, miksujemy blenderem.
Dodajemy śmietankę żeby lekko zabielić, całość chwilkę jeszcze przesmażamy.

Filet rozklepujemy, obsypujemy z jednej strony solą i pieprzem.
Układamy na nim ser pleśniowy i zwijamy w roladkę.
Roladkę następnie zwijamy szczelnie w folię aluminiową, zabezpieczamy boki (zwijamy z "cukierek")
Tak przygotowaną roladkę gotujemy w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej, ok 35min (zależy jakie są grube)

Po tym czasie wyciągamy z wody, zdejmujemy folię alu.

Podajemy na gorącym sosie szpinakowym, przekrojoną w poprzek.

SMACZNEGO!!!

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    edita15

    ale pięknie, smacznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    freekate

    moje ulubione połączenie smaków :)
  • 2
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    atrakcyjnie wygląda :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Marta41

    Fajne :D
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Oj dobre musi być.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    jak pięknie podano na talerzu...
  • 3
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    berys18

    super pomysł
  • 2
    original
    Opublikowano

    berys18

    super pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Prezentuje się bardzo smacznie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    bardzo fajny pomysł:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !