Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladka drobiowa z serem pleśniowym podawana na szpinaku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 szt
sól do smaku
piperz
szpinak mrożony liście 2 kulki
czosnek 1 ząbek
smietana 18% 3 łyżki
ser lazur 5 (błękitny)

Przepis i sposób przygotowania na: Roladka drobiowa z serem pleśniowym podawana na szpinaku

Szpinak rozmrażamy.
Przesmażamy go na odrobinie skrojonej w kostkę cebuli i posiekanym czosnku.
Doprawiamy do smaku, miksujemy blenderem.
Dodajemy śmietankę żeby lekko zabielić, całość chwilkę jeszcze przesmażamy.

Filet rozklepujemy, obsypujemy z jednej strony solą i pieprzem.
Układamy na nim ser pleśniowy i zwijamy w roladkę.
Roladkę następnie zwijamy szczelnie w folię aluminiową, zabezpieczamy boki (zwijamy z "cukierek")
Tak przygotowaną roladkę gotujemy w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej, ok 35min (zależy jakie są grube)

Po tym czasie wyciągamy z wody, zdejmujemy folię alu.

Podajemy na gorącym sosie szpinakowym, przekrojoną w poprzek.

SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 05.07.2012 17:07
bardzo fajny pomysł:)
Anna169Hosz 21.06.2012 17:12
Prezentuje się bardzo smacznie.
berys18 09.04.2012 20:26
super pomysł
berys18 09.04.2012 20:26
super pomysł
KasiaK90 19.03.2012 07:48
pycha
ziutula
ziutula 05.03.2012 12:35
jak pięknie podano na talerzu...
eduszo
eduszo 23.02.2012 11:00
Oj dobre musi być.
Marta41 19.02.2012 21:19
Fajne :D
caralajna 18.02.2012 21:18
atrakcyjnie wygląda :)
freekate 18.02.2012 08:59
moje ulubione połączenie smaków :)
edita15 16.02.2012 13:57
ale pięknie, smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak