Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MASA MIGDAŁOWA

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1/4 l
mąka 3 łyżki
margaryna 25 dag
cukier puder 25 dag
olejek migdałowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: MASA MIGDAŁOWA

Mleko zagotowujemy pozostawiając trochę do rozkłócenia mąki. Wlewamy mąkę na gotujące mleko, szybko mieszamy. Wynosimy do ostudzenia. Masło z cukrem ucieramy. Dodajemy stopniowo ostudzoną masę i olejek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak