Sposób przygotowania

Do 1/2 szklanki kremówki wsyp żelatynę, odstaw do napęcznienia. Cukier waniliowy dodaj razem z cynamonem i cukrem do pozostałej śmietanki, zagotuj i podgrzewaj 3 minuty, uważając aby śmietanka nie wykipiała. Wyjmij ze śmietanki cynamon. Garnek zestaw z ognia, dodaj napęczniałą żelatynę i mieszaj, aż całkowicie się rozpuści. Truskawki opłucz pokrój w półplasterki, wymieszaj w miseczce z cukrem i alkoholem, następnie odstaw na godzinę w chłodne miejsce.
Masę śmietankową przestudź, a później wlej do czterech miseczek lub pucharków. (ja używam małe pojemniki po jogurtach). Odstaw do lodówki na 3-4 godziny, aby krem stężał. Gotową panna cottę wyłóż na talerzyki, polej sosem truskawkowym, posyp skóką pomarańczową - podawaj.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Klaudia007

    ciekawe muszę wypróbować.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !