Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

JEŻOWIEC

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 1 szkl
cukier 1 szkl
mąka 1 szkl
mak 1 szkl
margaryna 1/2 szt
cukier wanilinowy 1 szt
proszek do pieczenia 1/2 szt
rodzynki
orzechy

Przepis i sposób przygotowania na: JEŻOWIEC

Szklankę białek ubić dodać cukier ubić razem. Następnie wsypać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Dodać roztopioną margarynę i resztę dodatków. Wymieszaną masę wlewamy na wysmarowana blachę pieczemy na złoty kolor. Można przełożyć masą lukrową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak