Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół wołowo- drobiowy z makaronem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina z kością 500 gram
porcja rosołowa 1 opakowanie
makaron nitki 0,5 opakowanie
sól 1 łyżeczka
marchew 1 sztuk
pietruszka 1 sztuk
por 0,5 sztuk
seler 1/4 sztuk
pieprz 1 łyżeczka
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka
Liść lubczyku suszony Prymat 0,5 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół wołowo- drobiowy z makaronem

Makaron ugotować al dente z dodatkiem soli- 1 łyżeczka. Mięso wołowe umyć pod bieżącą wodą. Wodę w garnku zagotować, do wrzącej włożyć mięso i na wolnym ogniu gotować mięso. Następnie umyć warzywa: marchew, por, pietruszkę, seler i gdy mięso będzie delikatnie miękkie, wówczas włożyć warzywa pokrojone z paski, wrzucić lubczyk i gotować całość. Dodać przyprawy: kucharek, sól- 1 łyżeczka, pieprz. Gotować składniki do miękkości. Porcjować do talerza makaron, zalać gorącym rosołem, można do talerzy dodać marchew pokrojoną w kostkę i posypać zieleniną, następnie nałożyć porcję mięsa wołowego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 28.02.2012 21:57
konkretny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak