Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Różowa wuzetka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 3 szklanka
kakao 4 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
jajko 5 sztuk
margaryna 1 sztuk
cukier kryształ 1 szklanka
mleko 1,5 szklanka
śmietanka kremowa 3 opakowanie
cukier puder 4 łyżka
polewa czekoladowa 1 opakowanie
galaretka wiśniowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Różowa wuzetka

Wymieszać ze sobą następujące składniki: margarynę z temperatury pokojowej, cukier, sparzone jajka wbić do składników, zmiksować składniki na jednolitą masę, do momentu kiedy cukier kryształ się zupełnie rozpuści, wsypać mąkę, kakao, sodę oczyszczoną. W dalszym ciągu miksować składniki. Na koniec wlać mleko. Dalej miksować. Ciasto wyłożyć do blaszki prostokątnej wyścielonej papierem do pieczenia i piec w temperaturze około180 stopni C przez około 40 minut, piec do suchego patyczka. Wyjąć ciasto, przekroić na dwie równe części. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubić na sztywną masę z dodatkiem cukru pudru i z rozpuszczoną galaretką wiśniową przygotowaną według przepisu podanego na opakowaniu- jednak w mniejszej ilości wody rozpuścić galaretkę. Przygotowaną masę wyłożyć na jeden biszkopt, przykryć drugim biszkoptem. Rozpuścić polewę czekoladową według przepisu podanego na opakowaniu, wyłożyć polewę na wierzch ciasta i równomiernie rozsmarować polewę. Na koniec posypać posypką kolorową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 16.02.2012 13:43
super, podoba mi się róż z brązem ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak