Sposób przygotowania

Wymieszać ze sobą następujące składniki: margarynę z temperatury pokojowej, cukier, sparzone jajka wbić do składników, zmiksować składniki na jednolitą masę, do momentu kiedy cukier kryształ się zupełnie rozpuści, wsypać mąkę, kakao, sodę oczyszczoną. W dalszym ciągu miksować składniki. Na koniec wlać mleko. Dalej miksować. Ciasto wyłożyć do blaszki prostokątnej wyścielonej papierem do pieczenia i piec w temperaturze około180 stopni C przez około 40 minut, piec do suchego patyczka. Wyjąć ciasto, przekroić na dwie równe części. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubić na sztywną masę z dodatkiem cukru pudru i z rozpuszczoną galaretką wiśniową przygotowaną według przepisu podanego na opakowaniu- jednak w mniejszej ilości wody rozpuścić galaretkę. Przygotowaną masę wyłożyć na jeden biszkopt, przykryć drugim biszkoptem. Rozpuścić polewę czekoladową według przepisu podanego na opakowaniu, wyłożyć polewę na wierzch ciasta i równomiernie rozsmarować polewę. Na koniec posypać posypką kolorową.

Komentarze

  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    super, podoba mi się róż z brązem ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !