Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Banan z czekoladą w cieście francuskim

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

banan 4 szt.
ciasto francuskie 4 plastrów
czekolada gorzka 0,5 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Banan z czekoladą w cieście francuskim

Plastry ciasta francuskiego rozwałkowujemy cieniutko. Posypujemy środek czekoladą, kładziemy banana obranego ze skórki i ponownie posypujemy. Ciasto sklejamy tak aby czekolada nie wypłynęła na wierzch. Banany pieczemy w temperaturze 200 stopni około 20 minut. Po upieczeniu posypujemy pozostałą czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 16.02.2012 19:10
fajny pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak