Sposób przygotowania

Wszystkie składniki ciast dokładnie zmiksować tzn: masło z jajkiem, następnie dodać mąkę, cukier, sól i proszek do pieczenia. Przelać ciasto do foremki (o średnicy 20 - 22 cm) wyłożonej papierem do pieczenia, na wierzch wyłożyć owoce (ja wyłożyłam brzoskwinie z puszki i świeże truskawki, które finezyjnie powykrawałam w taki sposób, że przypominają piękne kwiaty). Posypać startą czekoladą i oprószyć wiórkami kokosowymi. Piec w temperaturze 180ºC przez około 40 minut (do tzw. suchego patyczka).

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika111

    fajne :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    SYLKA

    uwielbiam ciasta z truskawkami
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    radosna29

    ładnie wyglaada pewnie pychotka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !