Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane jabłka z plastrami ananasa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ananas z puszki
kukurydza w puszce
sok z połowy cytryny
majonez
jabłka 4 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane jabłka z plastrami ananasa

Jabłka umyć i wydrążyć gniazda,skropić sokiem z cytryny.Ananasa odsączyć z zalewy i drobno pokroić(zostawić połowę w całości).Kukurydzę odsączyć i wymieszać z pokrojonym ananasem,dodać majonez(1-1,5łyżki).Doprawić solą,pieprzem,odrobiną ostrej papryki.Wkładać nadzieni8e do środków jabłek i posypać startym serem.Pozostałe plastry ananasa obsmażyć lub chwilę podpiec

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak