Sposób przygotowania

Ryż ugotować al dente z dodatkiem masła. Ryż musi być sypki. Następnie porcję rosołową wkładamy do garnka z wrzątkiem i gotujemy około 15 minut, dodajemy warzywa: marchew, pietruszkę w korzeniu, seler- korzeń umyte, oczyszczone, pokrojone w słomki. Wywar gotujemy do momentu, aż mięso i warzywa będą miękkie. Dodać do wywaru liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, zioła prowansalskie. \Dodać przecier pomidorowy, który wcześniej rozprowadzony gorącym wywarem. Śmietanę również \rozprowadzić gorącym wywarem i wlać do zupy. W razie konieczności można jeszcze doprawić zupę. Zupę zagotować i porcjować z ryżem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !