Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pisklę kurczaka nadziewane farszem jabłkowo-cebulowo-szałwiowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Pisklę kurczaka 1 szt/os
sól
pieprz
Zioła prowansalskie suszone Prymat
jabłko 1 szt
cebula 1 szt
szałwia
oliwa
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Pisklę kurczaka nadziewane farszem jabłkowo-cebulowo-szałwiowym

Na maśle podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę, następnie dodajemy starte jabłko i posiekaną szałwię. Doprawiamy solą, pieprzem.
Mięso lekko nacieramy oliwą i przyprawiamy solą, pieprzem oraz ziołami. Nadziewamy nasze kurczaczki.
Układamy je na naoliwionej blaszce i przykrywamy folią aluminiowa. Pieczemy pierwsze 20min pod przykryciem w temp 200 stopni. Aby mięso się upiekło, ale nie wysuszyło. Następnie odkrywamy i pieczemy w 180 stopniach, aż obie strony się zarumienią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malcik111 26.03.2012 10:16
tez właśnie jak przeczytałam, to faktycznie słwo pisklę tak niesmacznie brzmi
parysek10 25.02.2012 20:00
Pisklę kurczaka - to brzmi trochę makabrycznie w sensie jedzenia.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak