Sposób przygotowania

Na maśle podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę, następnie dodajemy starte jabłko i posiekaną szałwię. Doprawiamy solą, pieprzem.
Mięso lekko nacieramy oliwą i przyprawiamy solą, pieprzem oraz ziołami. Nadziewamy nasze kurczaczki.
Układamy je na naoliwionej blaszce i przykrywamy folią aluminiowa. Pieczemy pierwsze 20min pod przykryciem w temp 200 stopni. Aby mięso się upiekło, ale nie wysuszyło. Następnie odkrywamy i pieczemy w 180 stopniach, aż obie strony się zarumienią.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    Pisklę kurczaka - to brzmi trochę makabrycznie w sensie jedzenia.
  • 0
    original
    Opublikowano

    malcik111

    tez właśnie jak przeczytałam, to faktycznie słwo pisklę tak niesmacznie brzmi

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !