Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Oponki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg 1 kg
mąka pszenna 1 kg
jajko 4 szt
margaryna 1 kostka
cukier 1 szk
oliwa 1 l
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Oponki

Wszystkie składniki dobrze wyrobić na gładkie ciasto.
Rozwałkować na grubość około 2-3 cm, wykrawać szklanką kółka a kieliszkiem środki. Środki możemy zostawić na malutkie pączki.
Smażymy na rozgrzanej oliwie na złoty kolor z obu stron.
Gotowe posypać cukrem pudrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 18.12.2011 14:08
są bardzo smaczne, uwielbiam je aż ślinka cieknie :)
Agiatis 03.08.2011 11:14
uwielbiam oponki;) a z dodatkiem sera są wyśmienite:)
ronald88 03.08.2011 08:14
super
bami 05.04.2011 20:32
aż ślinka cieknie :)
gosia47-47 01.02.2011 08:53
tak jak ja, mam je przynajmniej 2 razy w miesiącu :)
SmacznaPyza 13.09.2010 13:38
bardzo je lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak