Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Do drożdży dodajemy cukier i mieszamy, w chwili gdy staną się płynne dodajemy łyżkę ciepłej, ale nie gorącej wody i odstawiamy je w ciepłe miejsce na 10 minut. W tym czasie kostkę zimnej margaryny siekamy z dwiema szklankami mąki, następnie dodajemy przygotowane drożdże i zagniatamy jednolite ciasto. Z ciasta formujemy kule, przekładamy ją do miski i zalewamy zimną wodą z kranu – odstawiamy na 60-90 minut, aż ładnie napęcznieje. Po tym czasie wyjmujemy ciasto z wody, dodajemy 2 łyżki mąki i ponownie zagniatamy ciasto, które dość cienko wałkujemy


Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    smaczne te pierożki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    i jak słodko podane...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !