Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z wątróbek

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 0.5 kg
cebula 1 szt
masło 10 dkg
sól
pieprz
jajko 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z wątróbek

Wątróbki czyścimy i siekamy. Cebulę kroimy w piórka i szklimy na maśle po czym dodajemy do niej wątróbkę. Przyprawiamy solą i pieprzem. Smażymy chwilkę. Wszystko razem miksujemy blenderem,dodając żółtka i przyprawy. Masę przekładamy do keksówki i pieczemy w brytfannie z wodą (w kąpieli wodnej) około 40minut w 160stopniach. Gotowy pasztet podajemy z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak