Sposób przygotowania

Ciasto:
Białka oddzielić od żółtek, ubijać na sztywną pianę. Pod koniec ubijania stopniowo dodać cukier, dalej ubijając. Dodać po kolei żółtka, nadal ubijając. Przesiać mąkę do osobnego naczynia, dodać proszek do pieczenia i kakao wymieszać dodać do masy i na szybkich obrotach wymieszać ale nie długo bo piana opadnie. Ciasto przelać do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy.
Krem:
Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę. Miksując dodawać po trochu ser mascarpone. Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki i powoli wlewać do masy miksując.

Po upieczeniu ciasta wyciągnąć z piekarnika, wyjąć je z blachy i odstawić do wystygnięcia. Wyłożyć masę na zimne ciasto i całość wstawić do lodówki na ok 30 min. Udekorować wiórkami mlecznej czekolady.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    smakowity :)
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anahi

    bardzo pyszny polecam w 100%
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Wygląda niesamowicie :)
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Bardzo mi się podoba i chętnie wypróbuję
  • 1
    original
    Opublikowano

    emeslive

    Wygląda bardzo apetycznie!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !