Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłuszka na deser

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gorzka czekolada 10 dag
białe wino 3 łyżki
woda 2 szklanki
cukier 1 szklanka
cynamon 1/4 łyżeczki
sok z cytryny 2 łyżki
rodzynki 2 łyżki
ser śmietankowy 15 dag
cukier puder 2 łyżki
jabłka 2 duże

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłuszka na deser

W garnku zagotować wodę z cukrem, sokiem z cytryny i cynamonem. Jabłka przekroić i delikatnie usunąć gniazda nasienne razem z niewielką ilością miąższu ma powstać coś w rodzaju miseczki, przygotowane jabłka włożyć do gotującego się syropu i obgotować około 5 min lub krócej bo to zależy od tego jakie mamy jabłka, następnie wyjąć na talerz i osuszyć. W czasie kiedy gotują się jabłka przygotować nadzienie. Ser utrzeć z cukrem pudrem, dodać do niego drobno pokrojone jabłko(to co wydrążyliśmy), 5 dag posiekanej czekolady i rodzynki. Na ciepłe jabłka ułożyć w otworach przygotowany serek i polać rozpuszczoną resztą czekolady wymieszaną z białym winem. Można dodatkowo podać z kleksem bitej śmietany

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 16.06.2017 13:08
fajny deserek
IZABELA29 01.01.2014 13:22
bardzo smaczne
jerry1 16.05.2012 16:42
pycha
Agnieszka_B 16.02.2012 14:05
Pyszny deser!
Kamila/kami007 16.02.2012 12:17
świetne
IZABELA29 16.02.2012 10:57
pięknie podane
katarzynka455 16.02.2012 09:56
super jabłuszko
katarzynka455 16.02.2012 09:56
super jabłuszko
anemon 16.02.2012 09:11
Lubię takie owocowo-słodkie desery.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak