Sposób przygotowania

W garnku zagotować wodę z cukrem, sokiem z cytryny i cynamonem. Jabłka przekroić i delikatnie usunąć gniazda nasienne razem z niewielką ilością miąższu ma powstać coś w rodzaju miseczki, przygotowane jabłka włożyć do gotującego się syropu i obgotować około 5 min lub krócej bo to zależy od tego jakie mamy jabłka, następnie wyjąć na talerz i osuszyć. W czasie kiedy gotują się jabłka przygotować nadzienie. Ser utrzeć z cukrem pudrem, dodać do niego drobno pokrojone jabłko(to co wydrążyliśmy), 5 dag posiekanej czekolady i rodzynki. Na ciepłe jabłka ułożyć w otworach przygotowany serek i polać rozpuszczoną resztą czekolady wymieszaną z białym winem. Można dodatkowo podać z kleksem bitej śmietany

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !