Sposób przygotowania

BISZKOPT
Jajka utrzeć, dodać łyżkę ciepłej wody, ucierać aż powstanie puszysta masa. Dosypywać porcjami cukier, ciągle ucierając. Wsypać oba rodzaje mąki i proszek do pieczenia, dodać kilka kropel olejku waniliowego, połączyć składniki. Ciasto przelać do wysmarowanej tłuszczem blachy. Piec 25 minut w 180 stop.
CIASTO MAKOWE:
mak wymieszać z wiórkami kokosowymi. Białka ubić na sztywno, dodając po trochu cukru. Do ubitej piany dodać wymieszane składniki, lekko wymieszać. Wylać ciasto na blachę, włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stop na ok.25 minut.
CIASTO Z WIÓRKAMI KOKOSOWYMI:
Białka z cukrem ubić na sztywną pianę. Do piany delikatnie wkręcić wiórki kokosowe, wymieszać. Wylać ciasto kokosowe na blachę, piec w nagrzanym piekarniku przez 25 minut.
KREM:
karpatka przygotować według przepisu na opakowaniu.
SKŁADANIE CIASTA:
BISZKOPT
KREM KARPATKA
CIASTO MAKOWE
KREM KARPATKA
CIASTO KOKOSOWE
KREM KARPATKA
STARTA CZEKOLADA

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    bardzo smakowicie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Bardzo fajnie i apetycznie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !