Sposób przygotowania

Przygotowujemy marynatę do krewetek: wszystkie składniki mieszamy (chili, oliwa, sok z cytryny, sos sojowy) dodajemy krewetki i zostawiamy na kilka godzin w lodówce. Krewetki nadziewamy na patyczki i powstałe szaszłyki ponownie zamaczamy w marynacie. Przygotowujemy sałatę: liście sałaty mieszamy z dowolnym sosem. Dodajemy brokuły, groszek cukrowy, mozzarellę i pomidorki koktajlowe. Na patelni grillowej smażymy szaszłyki - po parę minut z każdej strony (można delikatnie podlewać marynatą; krewetki będą gotowe, gdy staną się różowe). Całość zdobimy wiórkami parmezanu oraz podajemy z pieczywem czosnkowym.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !