Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cebulowa z bukietem garni

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 4 szt
czosnek 4 szt
białe wino 200 ml
masło 3 łyżki
oliwa 4 łyżki
Bukiet garni 1 szt
mąka 2 łyżki
przyprawy 1 wg uznania
ser mozarella lub gruyere 80 g
bulion warzywny 1 litr
grzanki 1 wg uznania
bułka 1 wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cebulowa z bukietem garni

Cebulę drobno siekamy i smażaymy na masełku i oliwie. Prószymy cebulę mąką i smażymy na złoto. Dolewamy wino i odparowujemy przez 5min.

Zalewamy bulionem,doprawiamy, dodajemy bukiet garni ( tymianek, liść laurowy, natka pietruszki). Gotujemy ok. 1 godziny. Bułkę kroimy w kostkę i robimy grzanki na beztłuszczowej patelni lub w piekarniku. Całość posypujemy startym serem. Przyprawy które polecam: sól,pieprz,kardamon,rozmaryn. Smacznego!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

lukoszek88 20.02.2012 09:31
mniam :)
Justyna Jussstiii 16.02.2012 09:30
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak