Sposób przygotowania

Polędwiczki kroję na małe kawałki, solę, pieprzę, posypuję przyprawą do wieprzowiny, smażę kilka minut na mocnym ogniu. Gdy zrumienią się ładnie, podlewam wodą, duszę do miękkości. Na oddzielnej patelni smaże cebule, podsmażoną dodaję do mięsa. Gdy polędwiczki już są miękkie, dodaję łyżeczkę śmietany z łyżeczką mąki i przyrządzam sos.

Podaję z kaszą i kapustką zasmażaną.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    staropolanka5

    polędwiczki są prezpyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    świetne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    dobre polędwiczki
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    dobre danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    pioge7

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    PIOTR11

    tylko jakieś warzywko i obiad gotowy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !