Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z mięsem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 3 szkl
olej 1 łyżka
ugotowane mieso 30 dkg
majeranek 1 łyżeczka
pieprz do smaku
sól do smaku
woda 1 (wrząca)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z mięsem

Mięso ugotowałam z włoszczyzną i zielem angielskim, obrałam i zmiksowałam. Doprawiłam pieprzem, majerankiem .Do miski z mąką wsypałam sól, dodałam olej i mieszając widelcem dolewałam wrzątek, aż zrobiła się jednolita kula. Wyjęłam ją na omączony blat i wyrobiłam elastyczne ciasto. Gdy ostygło do temperatury pokojowej wstawiłam je na pół godziny do lodówki.
Rozwałkowałam bardzo cienko , bez problemów- ciasto jest bardzo elastyczne i dobrze się klei, na dodatek nie rozkleja przy gotowaniu – wykrawałam krążki dużą szklanką, napełniałam farszem i sklejałam. Gotowałam w osolonym wrzątku, ok. 2- 3 minuty od wypłynięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 09.02.2013 12:56
pyszne danie :)
halina17 15.02.2012 19:43
pyszne
msmariusz 15.02.2012 17:39
uwielbiam pierogi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak