Sposób przygotowania

Mięso ugotowałam z włoszczyzną i zielem angielskim, obrałam i zmiksowałam. Doprawiłam pieprzem, majerankiem .Do miski z mąką wsypałam sól, dodałam olej i mieszając widelcem dolewałam wrzątek, aż zrobiła się jednolita kula. Wyjęłam ją na omączony blat i wyrobiłam elastyczne ciasto. Gdy ostygło do temperatury pokojowej wstawiłam je na pół godziny do lodówki.
Rozwałkowałam bardzo cienko , bez problemów- ciasto jest bardzo elastyczne i dobrze się klei, na dodatek nie rozkleja przy gotowaniu – wykrawałam krążki dużą szklanką, napełniałam farszem i sklejałam. Gotowałam w osolonym wrzątku, ok. 2- 3 minuty od wypłynięcia.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    uwielbiam pierogi
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszne danie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !