Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SERDELKI Z SEREM

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serdelki 4 szt
ser 5 dag
szynka 5 dag
masło 1 łyżka
pomidor 2 szt
jaja 2 szt
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: SERDELKI Z SEREM

Serdelki obrać z osłonek i przekroić na pół do 3/4 długości. W utworzona szczelinę włożyć cienki pasek sera o szerokości 15 mm i cienki pasek szynki, całość przebić wykałaczką. Tak przygotowane serdelki podsmażyć na maśle do chwili, gdy ser zacznie się topić. Ułożyć serdelki na talerzu i przybrać dookoła plasterkami pomidora,na które kładzie się plasterki jaj ugotowanych na twardo o drobno pokrojoną natkę pietruszki. Podać na gorąco

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak