Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krewetki w migdałowej panierce na rukoli

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

krewetki królewskie
płatki migdałowe
jajko
olej do smażenia
cytryna
rukola

Przepis i sposób przygotowania na: Krewetki w migdałowej panierce na rukoli

W moździerzu rozkruszamy płatki migdałów na mniejsze częsci. Jajko roztrzepujemy. Krewetki maczamy najpierw w jajku potem w migdałach i smażymy na głębokim tłuszczu.
Podajemy na rukoli z cytryna.
Podajemy z sosem. Może być np.s łodko-kwaśny, słodki chilli itp.
Ja podałam z sosem czosnkowo-imbirowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smerfetka79 09.05.2012 21:28
mmm...trzeba spróbować:)
Monika78 29.04.2012 16:30
uwielbiam krewetki pod kazda postacia :).. twoje prezentuja sie wybornie
Rafał10 19.04.2012 21:52
Jeszcze nigdy nie jadłam krewetek w panierce hmmm chyba czas najwyższy wypróbować :) Wyglądają bardzo apetycznie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak