Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kapusty pekińskiej

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 główki
natka pietruszki 1 wiązka
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa 2 łyzeczki
majonez 1 łyżeczka
sok z cytryny 1/2 łyzeczki
cebula czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kapusty pekińskiej

Liście kapusty pekińskiej należy dokładnie umyć, osuszyć i posiekać. Cebulkę kroimy drobno i solimy na desce do krojenia- nie wrzucamy jej do kapusty, czekamy aż starci swój ostry smak i zmięknie. Po ok 10 minutach dodajemy cebulę do salaterki. Solimy i przyprawiamy pieprzem oraz dressingiem z majonezu , cytryny i oliwy. Całość posypujemy świeżo posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jozefinach 29.05.2012 13:00
Uwielbiam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak