Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pyry z gzikiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 3 szt
cebula czerwona 0,5 małej
szczypiorek usiekany 2 łyżki
sól do smaku
masło 1 łyżka
jogurt naturalny 1 łyżka
ser biały 0,5 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: pyry z gzikiem

Ziemniaki ugotować.
Ser wymieszać z posiekaną cebulą i szczypiorkiem, doprawić do smaku sola i pieprzem, wymieszać ze śmietanką lub jogurtem.
Podawać z ciepłymi ziemniakami i świeżym masłem (ale nie topionym)

SMACZNEGO!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jozefinach 04.06.2012 10:57
Uwielbiam.
emeslive 05.05.2012 21:58
Klasyka, ale za to jaka! Uwielbiam połączenie ziemniaków z białym serem. Czy to w pierogach ruskich czy jako pyry z gzikiem - to zawsze smakuje rewelacyjnie!
dwa pokoje z kuchnią 18.02.2012 21:52
ja? ślązaczka z Jastrzębia Zdrój, ale osiadłam w Poznaniu i już raczej tu zostanę. pyry z gzikiem i masłem są najlepsze na świecie
caralajna 18.02.2012 21:23
poznanianka? bo ja tak i lubię pyrki z gzikiem i sznykę z glancem :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak