Sposób przygotowania

Grzyby umyć, zalać wodą i odłożyć na całą noc.Następnego dnia ugotować, odcedzić (wywar można wykorzystać do sporządzenia zupy).Bułkę namoczyć w śmietanie.Cebulę bardzo drobno posiekać, zeszklić na łyżeczce masła.Przepuścić przez maszynkę do mięsa razem z grzybami i odciśniętą bułką.Dodać posiekane jajka na twardo, orzechy i żółtka.Przyprawić do smaku solą i pierzem, masę wymieszać.Białka ubić na sztywną pianę, połączyć z masą grzybową.Posypać 2 łyżkami tartej bułki, całość szybko wyrobić. Z masy formować małe kotleciki, panierować je w pozostałej tartej bułce.Smażyć na stopionym maśle lub na oleju.Podawać na przekąskę lub z ziemniakami i surówką, jako danie główne.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !