Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karbinadle

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1 kg
mleko 2% 1 szklanka
cebula biała 2 sztuki
ząbek czosnku 2-3 sztuki
masło 2 łyżki
jaja 2-3 sztuki
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat szczypta
smalec do smażenia
bułka czerstwa 3-4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Karbinadle

Bułki namoczyć w mleku lub wodzie,wycisnąć i zemleć.Cebule i czosnek obrać,drobno posiekać i usmażyć na maśle.Mięso połączyć z bułką, jajkami, cebulą i czosnkiem.Doprawić przyprawą do mięsa mielonego, przyprawą uniwersalną i pieprzem.Jeśli masa będzie zbyt rzadka, można wsypać trochę tartej bułki.Formować niewielkie kotlety, obtaczać w tartej bułce i nożem odcisnąć na wierzchu kratkę.Smażyć na gorącym tłuszczu, na rumiano z obu stron.Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego, położyć na wierzch kawałki masła lub smalcu i zapiec w piekarniku 5-10 minut.Do masy mięsnej można włożyć posiekaną natkę pietruszki lub posypać kotlety natką po upieczeniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak