Sposób przygotowania

Bułki namoczyć w mleku lub wodzie,wycisnąć i zemleć.Cebule i czosnek obrać,drobno posiekać i usmażyć na maśle.Mięso połączyć z bułką, jajkami, cebulą i czosnkiem.Doprawić przyprawą do mięsa mielonego, przyprawą uniwersalną i pieprzem.Jeśli masa będzie zbyt rzadka, można wsypać trochę tartej bułki.Formować niewielkie kotlety, obtaczać w tartej bułce i nożem odcisnąć na wierzchu kratkę.Smażyć na gorącym tłuszczu, na rumiano z obu stron.Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego, położyć na wierzch kawałki masła lub smalcu i zapiec w piekarniku 5-10 minut.Do masy mięsnej można włożyć posiekaną natkę pietruszki lub posypać kotlety natką po upieczeniu.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !