Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

faworki serowe

5.0
(34)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 250 g
margaryna 1/2 kostki
jaja 2 szt
cukier 1/3 szkl
ocet 1 łyżeczka
olej do smażenia
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
ser biały 250 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: faworki serowe

Wszystkie składniki wyłożyć na stolnicę i zagnieść na jednolita masę. Ciasto rozwalkować na grubość 3-5 mm, wykrawać ciastka i zwijać jak faworki. Piec na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Przed podaniem posypać cukrem pudrem

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 19.07.2013 23:34
Fajny pomysł. Serowych jeszcze nie jadłam.
ONY_za_kare 25.04.2013 23:19
takie jak lubię!
berys18 30.01.2013 09:46
bardzo apetyczne
ben-ka 13.01.2013 22:04
bardzo ciekawy przepis,takich jeszcze nie jadłam.
AURELKA 26.10.2012 19:04
doskonałe
m1monika 22.05.2012 10:05
fajne :-)
fictor123 27.03.2012 07:20
super
misia53 23.03.2012 21:00
Prawdę mówiąc to nie jadlam serowych a tak apetycznie wyglądają
mela25 21.03.2012 08:07
serowe pyszności cudne !
mic 19.03.2012 20:29
uwielbiam ale jadam zazwyczaj tyl ow tłusty czwartek
ewaa 29.02.2012 21:02
wyglądają apetycznie:)
kuklik 16.02.2012 13:21
na dziś jak znalazł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak