Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron ryżowy z sosem śmietanowo-szpinakowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron ryżowy
sos sojowy 2 łyżki
szpinak świeży 1 opakowanie
starty ser 20 dag
śmietana 12%
czosnek 2 ząbki
masło 2 łyżki
pieprz
pomidory suszone 3

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron ryżowy z sosem śmietanowo-szpinakowym

Listki szpinaku oczyścić, poobcinać ogonki. Podsmażyć na patelni na odrobinie masła. Dodać przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, sos sojowy, śmietanę i pieprz wg uznania. Dodać starty ser i smażyć, mieszając, do czasu, gdy się stopi. Odparować zbyt dużą ilość wody. Makaron ryżowy przygotować wg opisu na opakowaniu. Gotowy polać sosem i posypać po wierzchu pokrojonym w paski suszonym pomidorem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 16.02.2012 23:18
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak