Sposób przygotowania

Składniki:
10 rurek makaronu cannelloni,
łyżka oleju,
szczypta soli.

Makaron gotować 5 min we wrzątku z solą i olejem. Odcedzić i ostudzić.

Farsz:
3 cebule,
1/2 kg półtłustego twarogu,
10 dag sera w kostce,
2 łyżeczki suszonej bazylii,
sól, pieprz,
2 łyżki oleju.

Cebulę posiekać i zeszklić na oleju. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wymieszać z twarogiem, cebulą i bazylią, doprawić do smaku solą i pieprzem. Farszem nadziewać rurki.

Sos:
puszka pomidorów,
ząbek czosnku,
sól, pieprz,
5 dag sera w kostce.

Formę do zapiekania lekko natłuścić margaryną. Pomidory pokroić w kosteczkę, dodać posiekany czosnek, doprawić do smaku. Na dno naczynia wyłożyć połowę sosu, ułożyć napełnione rurki, polać resztą sosu i posypać startym serem. Piec ok. 25 min w temp. 175st.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    tomek18

    wspaniałe
  • 2
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    uwielbiam włoskie makarony, smaczne i niecodzienne jarskie danie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    fantastycznie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !