Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy zylc z golonki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

golonki 3 szt.
marchew 5-6 szt.
seler korzeniowy 1 szt.
ziele angielskie do smaku
sól do smaku
ocet do smaku
cukier do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 3-4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy zylc z golonki

Golonki obgotować w wodzie osolonej do miękkości. Wyjąć, usunąć kości, oraz zdjąć skórę. Mięso zmielić w maszynce. Zmielone mięso jeszcze raz gotujemy, tym razem z liściem laurowym, pieprzem, solą, zielem ang. Dodajemy obrane i pokrojone warzywa - marchew i seler. Gdy warzywa będą już miękkie , wyjmujemy je i mięso i ponownie mielimy w maszynce. Do smaku doprawiamy octem i cukrem, ew. solą. Wkładamy w słoiki, lub w miseczki. Podajemy z pieczywem. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DanutaS 30.05.2012 20:08
ładny kolor, musi byc smaczny
cooleczka 14.02.2012 17:44
dla mnie nowość
cooleczka 14.02.2012 17:44
dla mnie nowość
cooleczka 14.02.2012 17:44
dla mnie nowość

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak