Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

konfitura jabłkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka kg
cukier 1/2 kg
woda szkl

Przepis i sposób przygotowania na: konfitura jabłkowa

jabłka obierz ze skórki,usuń gniazda nasienne i zetrzyj je na tarce o grubych oczkach.wodę zagotuj z cukrem,dodaj do tego starte jabłka.Smaż konfiturę aż do miękkości.Przełóż jabłka do wyparzonych słoików.Zakręć i pasteryzuj przez 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak