Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieróg drożdżowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sos do posmarowania pizzy 1 porcja
pieczarki 1/2 kg
cebula 2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
gotowany kurczak 10 dkg
żółty ser 20 dkg
ciasto na pizzę 1 porcja

Przepis i sposób przygotowania na: Pieróg drożdżowy

Kroki postępowania

1
Ciasto na pizzę (przepis w mojej księdze: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/207274/ciasto-na-pizze-o-grubym-spodzie.html ) podzielić na 4-5 części. Każdą rozciągnąć w dłoniach, tworząc okrągły placek. Każdy placek posmarować sosem (przepis w mojej księdze: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/205488/sos-do-posmarowania-pizzy.html ) pozostawiając brzeg ciasta czysty.
Krok 1 - Pieróg drożdżowy foto
2
Pieczarki pokroić w półplasterki, usmażyć na oleju.
Krok 2 - Pieróg drożdżowy foto
3
Dodać do nich pokrojoną w kostkę cebulę i pokrojone na mniejsze kawałki mięso z kurczaka. Smażyć razem 3-4 minuty, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 3 - Pieróg drożdżowy foto
4
Na połowę każdego placka rozłożyć nadzienie, posypać startym na tarce serem.
Krok 4 - Pieróg drożdżowy foto
5
Placki składać na pół, tworząc duże pierogi. Złączyć brzegi. Wierzch każdego posmarować ciepłą wodą i oprószyć oregano.
Krok 5 - Pieróg drożdżowy foto
6
Piec w 180 stopniach przez ok. 25 minut.
Krok 6 - Pieróg drożdżowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

karolcia_zip 26.03.2012 17:17
fajna sprawa
Weronika_eM 14.02.2012 22:41
bardzo smakowity

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak