Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

paszteciki z ciasta francuskiego

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 2 opakowania
bazylia
majeranek
imbir
sól
pieprz
kminek
olej 1 łyżka
mięso z rosołu 1 kg
jajko 1

Przepis i sposób przygotowania na: paszteciki z ciasta francuskiego

mięso pokrojone w kawałki przepuszczamy przez maszynkę i smażymy na oleju przez 15 minut. doprawiamy solą, pieprzem, kminkiem, bazylią i mieszamy. cisto rozwałkować na grubość 3 mm i pociąć na prostokąty 7x10 cm.pośrodku układamy farsz i sklejamy boki. paszteciki pieczemy 20 minut w temp 210 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caffee_tea 18.07.2012 22:05
mniam
jolanta19 23.02.2012 18:19
mniam
halina17 14.02.2012 15:46
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak