Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche ciasteczka

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
cukier 10 łyżek
cukier waniliowy 1 sztuka
margaryna 25 dag
jajko 2 sztuki
gęsta śmietana 6 łyżek
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche ciasteczka

Margarynę posiekać z cukrem, dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, jajka oraz śmietanę, szybko zagnieść ciasto i schłodzić w lodówce. Na stolnicy tylko delikatnie wysypanej mąką rozwałkować ciasto i foremką wyciąć ciasteczka, ułożyć je na natłuszczonej blaszce. Piec do zrumienienia temp. 180st. Ja piekłam je zaraz po robieniu torta z którego zostało mi troszkę kremu więc część ciastek przełożyłam kremem i polałam polewą, ale cała reszt była tylko posypana cukrem pudrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 16.05.2012 20:26
Śliczne serduszka :)
katarzynka455 15.02.2012 13:34
proste w wykonaniu i smaczne
anemon 15.02.2012 08:40
Bardzo ładne kruche ciasteczka.
tom 14.02.2012 14:31
ładniutkie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak