Sposób przygotowania

Margarynę posiekać z cukrem, dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, jajka oraz śmietanę, szybko zagnieść ciasto i schłodzić w lodówce. Na stolnicy tylko delikatnie wysypanej mąką rozwałkować ciasto i foremką wyciąć ciasteczka, ułożyć je na natłuszczonej blaszce. Piec do zrumienienia temp. 180st. Ja piekłam je zaraz po robieniu torta z którego zostało mi troszkę kremu więc część ciastek przełożyłam kremem i polałam polewą, ale cała reszt była tylko posypana cukrem pudrem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    tom

    ładniutkie
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo ładne kruche ciasteczka.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    katarzynka455

    proste w wykonaniu i smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Śliczne serduszka :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !