Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

NALEWKA NA CZERWONYCH PORZECZKACH

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porzeczki 0,5 kg
spirytus 0,5 l
wódka 1/4 l
cukier 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: NALEWKA NA CZERWONYCH PORZECZKACH

Do słoja włożyć czerwone porzeczki , wlać spirytus i wódkę szczelnie zamknąć i odstawić do macerowania na 4 tygodnie, od czasu do czasu poruszając naczyniem. Przefiltrować i odstawić, a owoce zasypać cukrem i odstawić na 2 tygodnie do jego rozpuszczenia. Przefiltrować i połączyć obie nalewki, dobrze wymieszać rozlać do butelek, zakorkować i odstawić do sklarowania w chłodne i ciemne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 22.07.2012 13:41
ale dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak