Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z sosem francuskim

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sos francuski 1 opakowanie
olej 3 łyżki
woda 3 łyżki
roszponka 1 garść
cebula 1/2 sztuki
jabłko 1/2 sztuki
kukurydza 1/2 puszki
ser feta 130 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z sosem francuskim

Sos francuski z octem winnym i tymiankiem (nie zmieściło się u góry) rozmieszać z olejem i wodą, odstawić na parę minut. Obrane jabłko i cebulę pokroić w kostkę, dodać razem z odsączoną kukurydzą do roszponki. Dodać pokrojony w kostkę ser. Całość polać sosem, lekko wymieszać. Ser feta jest słonawy, więc wg mnie nie trzeba już sałatki solić. Ewentualnie można doprawić pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 21.11.2013 22:55
Taką sałatkę to bym z chęcią zjadła.
Weronika_eM 15.02.2012 22:03
pyszna
edita15 14.02.2012 14:41
uwielbiam ją

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak