Sposób przygotowania

Grzyby namoczyć (najlepiej na noc) i ugotować w wodzie w której sie moczyły . po ostudzeniu drobno pokroić . Z kapusty wyciąć głąb (dość mocno , wtedy liście same schodzą) i włożyć do wrzącej wody , gotować na mniejszym ogniu . Liście które odpadną wyjmować . W garnku zagrzać olej i włożyć mięso i podsmasżyć dodając sól , pieprz i vegetę . Ryż ugotować w osolonej wodzie , odcedzić i dodać do mięsa . Dodać pokrojone grzybki i wymieszać , ewentualnie doprawić . Farsz nakładać łyżką na sparzone wcześniej liście i zwinąć zakładając do środka . Dno garnka wyłożyć liśćmi które się porwały lub zostały (ze środka) , ułożyć ciasno gołąbki , zalać wodą z gotowania kapusty , przykryć liśćmi i gotować na małym ogniu pod przykryciem około godziny od zagotowania . Po przestudzeniu wyjąc na talerz , a wywar można wykorzystać jako bazę do sosu pomidorowego

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    sundaytn

    pychota!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo lubię
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Piotr24

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetne gołąbki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    dobre te gołąbki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    dobre te gołąbki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !