Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety z kapustą i grzybami w waflach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wafle suche 2 szt
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 6 łyżek
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z kapustą i grzybami w waflach

Kapustę z grzybami ( przepis jest w mojej księdze) podgrzewamy trochę i równomiernie rozkładamy na suchych waflach, warstwą ok 2 cm. Czekamy 20-30 min, aż wafle zmiękną i dadzą się zwijać. Dzielimy wafle na prostokąty wielkości krokietów, kapustę zsuwamy z brzegów ku środkowi, zwijamy rulony, obtaczamy je w rozkłóconym jajku i tartej bułce, smażymy na oleju na rumiano z każdej strony.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malina 15.01.2014 12:11
ciekawa potrawa
pestka 15.01.2014 09:07
bardzo ciekawa propozycja
ben-ka 24.10.2012 09:09
świetny pomysł!
Izabela28 18.06.2012 18:05
bardzo apetycznie te krokiety wyglądają:)
edita15 14.02.2012 14:42
pracochłonnie ale za to smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak