Sposób przygotowania

Mięso pokroiłam na plastry i dość cienko rozbiłam. Posypałam solą, pieprzem i majerankiem. Na każdym plastrze położyłam cienki plasterek wędzonego boczku, pokrojony w paski kapelusz pieczarki i trochę piórek cebuli. Zawinęłam ciasne rolady i położyłam na patelni z rozgrzanym olejem złączeniem do dołu- wtedy się nie rozpadają. Do smażenia dodałam pokrojoną cebulę i pokruszone suszone pieczarki. Zrumieniłam z każdej strony, podlałam nieco wodą i dusiłam pod przykryciem, dolewając wody co jakiś czas.
Sos zaciągnęłam płaską łyżką mąki skrobiowej rozrobioną z zimną wodą.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    fajny smak mają robiłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    lubię takie jedzonko :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !