Sposób przygotowania

Krok 1 / 6

Creste di galli , czyli Koguci grzebień to nic innego jak znany nam i dość popularny kształt makaronu przypominający kolanka ale ze specyficzną falbanka na grzbiecie. I choć klasyczna carbonare zazwyczaj przygotowujemy ze spaghetti lub fettuccine, ja przemieszałam te kształty i smaki. A efekt był bardzo kremowy, przełamany kwaśnym suszonym pomidorem i aromatycznym boczkiem.

Dla dobrej carbonary najważniejsze są wysokiej jakości składniki, wiec skuśmy się na boczek ze starej wędzarni i delikatny parmezan.Spróbujmy kilka razy, wykorzystując składniki rożnych firm, dostępne na rynku .

Dużą cebule kroimy w drobne piórka, czosnek drobno siekamy a pieczarki kroimy w plasterki , boczek kroimy w cieknie paseczki i oczyszczamy z chrząstek.


Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    fajny :) przyznam, że ta nazwa na prawdę intryguje ;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    zachęcające :)
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    bardzo mi się ta łyżka podoba, przepis też gdybym jadła mięso ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Cynowa_Beata

    Zamiast boczku możesz dodać prażone na masełku orzechy nerkowca.W wtedy trochę więcej pieprzu :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jastinka

    świetne
  • 0
    img_2131687142106
    Opublikowano

    eeee

    Smaczne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobry pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Przepis ciekawy,warty wypróbowania.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    as28

    mniam mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata92

    Ciekawy przepis :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !