Sposób przygotowania

Kurczaka umyć, osuszyć i pokroić na kawałki.
Umieścić go w misce, dodać wszystkie przyprawy, chwilę mieszać rękami.
Tak przygotowanego kurczaka przełożyć do naczynia z pokrywką ( ja użyłam pojemnika próżniowego ), zalać powstałym sokiem.
Przykryć pojemnik z kurczakiem, użyć pompki do odessania powietrza i wstawić do lodówki na noc.
Na drugi dzień przełożyć kurczaka na blaszkę do pieczenia, wlać sok i piec 1 godzinę w 170 sopniach.
Podawać z dowolnymi dodatkami ( ja miałam ziemniaki i surówkę z marchewki i jabłka ).

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    pycha! spróbuję
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    emeslive

    Fajny pomysł na marynatę, pikantnie i bardzo aromatycznie! Super!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !